info@marmarakursmerkezi.com.tr

0 322 352 67 78

Kuruköprü Mah.Fatih Plaza 1.Kat

Deneme Sınavlarında Netlerim Neden Artmıyor?

Deneme Sınavlarında Netlerim Neden Artmıyor?

Ders çalışmalarına rağmen, deneme sınavlarında netlerinin artmaması, sınava hazırlık dönemindeki adayların en çok şikâyet ettiği konulardan biridir. Netlerin artmamasının nedenleri ise şöyle sıralanabilir:

Soruyu Anlamamak: Soruları anlamadan çözemezsiniz. Daha hızlı ve kolay anlanın yolu ise zihin egzersizleri yapmak, paragraf çözmek ve kitap okumaktan geçer.

Deneme Çözme Planlaması: Deneme sınavları bir program içerisinde çözülmelidir. Deneme sınavlarında çıkan sorular, derslerin işlenme sırasına göre olmaz. Sınavda tüm soruları okuyabilecek bir plan hazırlanmalıdır. Sınava başlamadan önce soruların hepsine göz atılmalı ve çözülebilecek olanlar işaretlenmelidir.

Bazı Dersleri Önemsememek: Öğrenciler, bazı dersleri önemsiz görme eğilimindedir. Bu da sınava hazırlıkta yapılan önemli hatalardandır. TYT sınavlarında bütün derslerden soru çözmeniz gerekeceğini unutmayın. Bu nedenle tüm dersleri kapsayan bir çalışma planınız olması gerekir.

Öğrencinin Eğitim Geçmişi: Öğrencilerin çoğunluğu sınava hazırlanmayı son yıla bırakır. Bu durumda 1 yılda 4 yıllık müfredata çalışmak gerekeceği için öğrenci çok çalışsa bile istediği ilerlemeyi gösteremeyebilir.

Yeterli Çalışmamak: Herkesin seviyesi ve algılama düzeyi farklıdır. Dolayısıyla adayların bir konuyu öğrenmek için çalışma süresi ve çözmesi gereken soru sayısı da değişiklik göstereceği için çalışma programı kişiye özel olmalıdır.

Eksik Geçmek: Soru çözmeye geçmeden önce konu çalışılmalı ve o konu tam olarak öğrenilene kadar çalışmaya devam edilmelidir.

Odaklanmadan Çalışmak: Verimli ders çalışmak için odaklanmak gerekir. Ders çalışırken telefonla uğraşmak veya başka şeylerle meşgul olmak çalışmadan verim alınamamasına neden olur.

Önyargılar: Bazı derslere önyargı ile yaklaşmak, netlere olumsuz biçimde yansıyabilir. Her ders için anlaşılabilecek ve çözülebilecek konular belirlenmeli ve onlara ağırlık verilmelidir.

Süreklilik: Sınava hazırlık döneminde istikrarlı çalışmak önem taşır. Ders çalışmak, test çözmek ve tekrar yapmak düzen ve süreklilik içinde olmalıdır.

Benzer Haberler

Dikkat Başarmanın Anahtarıdır

Dikkat Başarmanın Anahtarıdır

Dikkat, bireyin bilinçli bir şekilde bir konuya odaklanması, onu işlemesi ve anlaması kabiliyetidir.

detayları gör

16 Nisan 2024

Sayısal Derslere Nasıl Çalışılmalıdır?

Sayısal Derslere Nasıl Çalışılmalıdır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran ve İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan 2024 günü gerçekleşecek.

detayları gör

15 Nisan 2024

Sözel Derslere Nasıl Verimli Çalışılır?

Sözel Derslere Nasıl Verimli Çalışılır?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran’da uygulanacak.

detayları gör

15 Nisan 2024