info@marmarakursmerkezi.com.tr

0 322 352 67 78

Kuruköprü Mah.Fatih Plaza 1.Kat

Sayısal Derslere Nasıl Çalışılmalıdır?

Sayısal Derslere Nasıl Çalışılmalıdır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran ve İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan 2024 günü gerçekleşecek. Sayısal, sözel, eşit ağırlıklı alanlarda düzenlenen bu sınavlara hazırlık süreci devam ediyor. Peki, öğrenciler sayısal derslere nasıl çalışmaları gerekir? Adana Özel Marmara Kurs Merkezi, sayısal derslere çalışmanın kurallarını anlattı.

  • Sınavlara (YKS, LGS, İOKBS) hazırlanırken sayısal ve sözel derslerin çalışma teknikleri birbirinden farklıdır. Sözel derslerde başarılı olmak için genel olarak okuma, tekrar ve bol soru çözülmelidir. Sayısalda ise öğrenilen işlemleri hatırlamak ve bunları farklı soru kalıplarında uyarlayabilmeye ihtiyaç vardır.
  • Sayıları, formülleri ve problem çözme becerilerini içeren sayısalda; kitapların ilk ünitelerinden ve temel kavramlardan başlayacak tarzda bir yol izlenmelidir. Matematik, fen bilimleri, fizik, kimya, biyoloji gibi dersleri kapsıysan sayısalda; temel kavramları öğrenmeden başka bir konuya geçildiğinde sorunlarla karşılaşılabilir. Test çözümlerinde hatalı yapılan her soru adayın moral ve motivasyonunu kırabilir. Bu yüzden sayısal derslerin belirlenen plan ve program çerçevesinde çalışılmasında yarar vardır.
  • Fizik, kimya ve biyoloji derslerde formülleri bilmek kadar gözlem yapmak da önemlidir. Bu derslere çalışırken konu hakkındaki deney videolarını izlemek zihinde canlandırmaya yardımcı olur.
  • Sayısal derslerde formüller ezbere bilinmelidir. Bunun için ders çalışma odasının göze çarpan bir yerine bu formüllerin yerleştirilmesi hatırlatmayı; dolayısıyla akılda kalıcılığı hızlandırabilir.
  • Sayısal alandan hazırlanan adaylar uzun paragrafı Türkçe ve sosyal bilimler derslerinden zorlanabilir. Adaylar tarih ve felsefe gibi sosyal bilimler kapsamına giren derslerden de soru çözmekten kaçınabilir.

Öncelikle Ders Çalışma Sevilmeli

  • Sınava hazırlanırken “derse odaklanmak” için öncelikle sergilenen bu çaba sevilmeli ve içselleştirilmelidir. Disiplinli ders çalışma hayatın bir parçası haline getirilmelidir.
  • Adayların öncelikle hoşlandıkları alanlarda çalışmaya başlamaları işlerini daha da kolaylaştırır.
  • Sayısal alandan hazırlanan öğrencilerin çalışma temposunu yakalamaları iki ya da dört hafta sürebilir. Bu dönemde sözel bölüm kapsamına giren derslerin pas geçilmesi sorun oluşturmayabilir. Bu zaman zarfında sayısal konulara odaklanmak ve sistemli bir çalışmayı benimsemek değerlidir. Tam bir çalışma düzeni sağladıktan sonra programı daha verimli hale getirmek için sözel dersler sürece dahil edilebilir.

Benzer Haberler

Sözel Derslere Nasıl Verimli Çalışılır?

Sözel Derslere Nasıl Verimli Çalışılır?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran’da uygulanacak.

detayları gör

15 Nisan 2024

LGS Kapsamındaki Merkezî Sınava Başvurular Uzatıldı

LGS Kapsamındaki Merkezî Sınava Başvurular Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca 8.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuruları uzatıldı.

detayları gör

01 Nisan 2024

YKS Başarısını Artıracak İpuçları Nelerdir?

YKS Başarısını Artıracak İpuçları Nelerdir?

Bu yıl 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS), 8-9 Haziran'da düzenlenecek.

detayları gör

01 Nisan 2024