info@marmarakursmerkezi.com.tr

0 322 352 67 78

Kuruköprü Mah.Fatih Plaza 1.Kat

2024-LGS Örnek Soru Kitapçıkları Yayımlandı

2024-LGS Örnek Soru Kitapçıkları Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezî sınava girecek 8'inci sınıf öğrenciler için hazırlanan örnek soru ve çözümlü videolar yayımlandı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında hedefledikleri nitelikli okullara yerleşmek için çalışmalarına devam eden adaylara destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru kitapçıkları www.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. Özel Marmara Kurs Merkezi, LGS örnek sorularla ilgili merak edilenleri sizler için derledi.

Kitapçıklarında Toplam 45 Soru Yer Alıyor

Uzmanlar tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan sözel ve sayısal örnek soru kitapçıklarında toplam 45 soru yer alıyor. Kitapçıklarda derslere ilişkin soru dağılımları şu şekilde:

  • Türkçe – (10)
  • Matematik – (10)
  • Fen Bilimleri – (10)
  • İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük – (5)
  • Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi – (5)
  • İngilizce – (5)

Sorularda Müfredattaki Konular Esas Alındı

Adayların başarılarına önemli katkılar sağlayacak olan örnek sorular 8'inci sınıf öğretim programlarında işlenen konu ve kazanımlar göz önünde bulundurularak hazırlandı. Öğrencilerin; problem çözme, okuduğunu anlama, yorumlama, analiz yapma, sonuç çıkarma, eleştirel düşünme vb. bilimsel süreç yeteneklerini analiz etmek amacıyla hazırlanan soruların çözümleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmî YouTube kanalından izlenebilir.

Sözel Bölüm Örnek Sorular için tıklayınız.

Sayısal Bölüm Örnek Sorular için tıklayınız.

Sözel Bölüm Örnek Soruların Çözüm Videosu için tıklayınız.

Sayısal Bölüm Örnek Soruların Çözüm Videosu için tıklayınız.

Benzer Haberler

2024 YKS 8-9 Haziran’da Yapılacak

2024 YKS 8-9 Haziran’da Yapılacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024'te yapılacak sınavların “başvuru, sınav ve sonuç açıklama tarihlerini” içeren takvim açıklandı.

detayları gör

03 Kasım 2023

2024 LGS Tarihi Belli Oldu

2024 LGS Tarihi Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak.

detayları gör

03 Kasım 2023

2023-YDS/2 Sonuçları Açıklandı

2023-YDS/2 Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme Ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliğini ölçmek için düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı.

detayları gör

31 Ekim 2023