info@marmarakursmerkezi.com.tr

0 322 352 67 78

Kuruköprü Mah.Fatih Plaza 1.Kat

2023-YDS/2 Sonuçları Açıklandı

2023-YDS/2 Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme Ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliğini ölçmek için düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı. Adayların merakla beklediği 2023-YDS/2 sonuçları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinde sorgulanabilir. Adana’da öğrencileri LGS ve YKS'ye hazırlayan önemli eğitim kurumlarından Marmara Kurs Merkezi, YDS sonuçlarıyla ilgili detayları paylaştı.

2023-YDS/2 22 Ekim’de Yapılmıştı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/2) 22 Ekim 2023 günü gerçekleşmişti. Konuyla ilgili ÖSYM web sayfasında yapılan açıklamaya göre; sınav sonuçları https://ais.osym.gov.tr adresinden 31 Ekim 2023 tarihinde saat 09.15'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

Adaylar, optik okuyucular aracılığıyla okunarak elde edilen yanıtları ve soruların doğru cevaplarının yanı sıra kendi cevap kâğıtlarının görüntülerini ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemeleri de görme fırsatı bulabilecek.

T.C. Kimlik Numarası Ve Şifreyle Giriş

Sınava giren adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapabilir. Sitede “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranı seçilerek, sınavda kullanılan cevap kâğıdı görüntüsüne ve işaretlemelerine ulaşabilecek.

Ayrıca işaretlemelerin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplar ile doğru yanıtlar görebilecek.

Doğru, Yanlış Ve Boş Cevap Sayıları

Sınava katılan bireyler; aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarına bakabiliyor. Böylece her soru için açılan yeni pencerede soru köküne erişebiliyor. Adaylar, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı da değerlendirebilecek. Öte yandan YDS’deki sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde sunuluyor. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam boş, yanlış ve doğru cevap sayıları ile birlikte ham puanları da veriliyor.

Benzer Haberler

Bursluluk Sınavında Geri Sayım Başladı

Bursluluk Sınavında Geri Sayım Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen 2023-İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında (İOKBS) geri sayım başladı.

detayları gör

31 Ağustos 2023

Adana Seyhan’da YKS Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

2023-YKS Yerleştirme (Tercih) Sonuçları Açıklandı

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı.

detayları gör

19 Ağustos 2023

Adana Seyhan’da YKS Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Adana Seyhan’da YKS Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Türkiye’de dershaneler ve kurs merkezlerinin sayısı fazla da olsa nitelikli hizmet veren kurum sayısı bir o kadar azdır.

detayları gör

12 Ağustos 2023