info@marmarakursmerkezi.com.tr

0 322 352 67 78

Kuruköprü Mah.Fatih Plaza 1.Kat

2024 YKS 8-9 Haziran’da Yapılacak

2024 YKS 8-9 Haziran’da Yapılacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024'te yapılacak sınavların “başvuru, sınav ve sonuç açıklama tarihlerini” içeren takvim açıklandı. Adaylar "osym.gov.tr" internet sitesinden sınav takviminin ayrıntılarına ulaşabilir. Sınav ve sonuç açıklama takvimine göre her yıl milyonlarca adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran 2024'te yapılacak. YKS başvuruları 1-26 Şubat'ta alınacak. Sınavın sonuçları ise 17 Temmuz'da açıklanacak. Marmara Kurs Merkezi, 2024 yılı YKS ve KPSS tarihleriyle ilgili merak edilenleri araştırdı.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Takvimi

Açıklamada; Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) takvimine ilişkin de bilgilere de yer verildi. Buna göre;

  • 28 Nisan'da Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) düzenlenecek.
  • 14 Temmuz'da Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları yapılacak.
  • 20 Temmuz'da alan bilgisi 1. gün oturumu, 21 Temmuz’da 2. gün oturumları uygulanacak.
  • 4 Ağustos'ta KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerçekleşecek.
  • 1 Eylül KPSS Ön Lisans, 15 Eylül'de KPSS Ortaöğretim, 22 Eylül'de ise KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise yapılacak.

2024'te 50'nin Üzerinde Sınav Uygulaması

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, kağıt tabanlı ve elektronik ortamda sınav uygulamalarını kesintisiz şekilde sürdürdüklerini bildirdi. 2024 yılı sınav takvimini yayımladıklarını hatırlatan Ersoy, 50'nin üzerinde sınav uygulamasını gerçekleştireceklerini kaydetti. Sınavlara katılacak adaylara başarılar dileyen Prof. Dr. Ersoy, adayların emeklerinin karşılığını alması için çalıştıklarını vurguladı. Bu çerçevede büyük bir titizlikle uygulamaları yaptıklarına dikkat çeken ÖSYM Başkanı Ersoy, takvimde belirledikleri sınavlara kurumların talepleri doğrultusunda yeni sınavların da ekleneceğini duyurdu. 50 yıllık kurumsal geçmişinin yanı sıra mevcut kapasitesi ve yetenekleriyle ÖSYM’nin uluslararası sınav merkezi konumuna geldiğinin altını çizen Ersoy, gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Benzer Haberler

2024 LGS Tarihi Belli Oldu

2024 LGS Tarihi Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak.

detayları gör

03 Kasım 2023

2023-YDS/2 Sonuçları Açıklandı

2023-YDS/2 Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme Ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliğini ölçmek için düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı.

detayları gör

31 Ekim 2023

Bursluluk Sınavında Geri Sayım Başladı

Bursluluk Sınavında Geri Sayım Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen 2023-İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında (İOKBS) geri sayım başladı.

detayları gör

31 Ağustos 2023