info@marmarakursmerkezi.com.tr

0 322 352 67 78

Kuruköprü Mah.Fatih Plaza 1.Kat

2024-LGS İçin Son İki Hafta Nasıl Değerlendirilmeli?

2024-LGS İçin Son İki Hafta Nasıl Değerlendirilmeli?

Milli Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran 2024 günü uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava iki hafta kaldı. Peki, iyi bir liseye yerleşmeyi hedefleyen 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS için kalan bu süre nasıl değerlendirilmeli?

Şimdi pek çok aday ve veli bu sorunun cevabını merak ediyor. Eğitim uzmanları bu konuda alternatif görüşlere sahip olsalar da genel olarak ortak paydada buluştukları bazı noktalar vardır. Nitelikli eğitimiyle öne çıkan Adana Özel Marmara Kurs Merkezi, o ayrıntıları derledi.

Stres, Kaygı, Başarısız Olma Korkusu Dengelenmeli

Bu yıl isteyen öğrencilerin katıldığı LGS’de için geri sayım devam ederken, “son 2 hafta nasıl değerlendirilmeli?” sorusu sıklıkla gündeme geliyor. Bu hususta eğitim uzmanları farklı fikirler öne sürüyor. Kimi uzmanlar artık öğrencilerin ders çalışmayı bırakmalarını savunuyor. Bazı uzmanlar ise bilinçli bir tekrar programı uygulanması gerektiğini ifade ediyor.

Sınav öncesi adayların yaşadığı stres, kaygı, başarısız olma korkusu gibi durumların dengelenmesi ve günde dört konunun tekrar edilmesi tavsiye ediliyor. Peki, uzmanlar başka hangi önerilerde bulunuyor. İşte o ipuçları…

  • Sözel ders kitapları gözden geçirilmelidir. Eksik konular tekrar okunmalıdır. Daha sonra test uygulanmalıdır. Böylece eksikler hızlı biçimde tamamlanmalıdır.
  • Sayısal konularla ilgili ders kitapları ve defterdeki notlar tekrar gözden geçirilmelidir. Örnek sorular kontrol edilmeli ve zorlanan soruların çözümleri sağlanmalıdır. Testlerde yapılan hatalar belirlenerek kısa sürede giderilmelidir.
  • İki oturum halinde düzenlenecek LGS’ye katılacak adaylar kalan sürede, sözelde 50 soru ve 75 dakikalık, sayısalda ise 40 soru ve 80 dakikalık testler gerçekleştirmelidir.
  • Adaylar LGS sınav soru modellerini bir kez daha incelemelidir.

Benzer Haberler

Sınav Başarısı İçin İyi Uyku Şart!

2024 Yılı Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçlarını açıkladı.

detayları gör

15 Mayıs 2024

Sınav Başarısı İçin İyi Uyku Şart!

Sınav Başarısı İçin İyi Uyku Şart!

LGS ve YKS gibi sınavlara hazırlanan adaylar için dengeli beslenme ve kaliteli bir uyku önemlidir.

detayları gör

15 Mayıs 2024

Sınav Stresi ile Başa Çıkmanın Yöntemleri Nelerdir?

Sınav Stresi ile Başa Çıkmanın Yöntemleri Nelerdir?

Bilginin sınavda kullanılmasını engelleyerek başarının düşmesine yol açan yoğun kaygı “sınav stresi” olarak tanımlanır.

detayları gör

14 Mayıs 2024