info@marmarakursmerkezi.com.tr

0 322 352 67 78

Kuruköprü Mah.Fatih Plaza 1.Kat

LGS’ye Az Bir Süre Kala Ailelere ve Öğrencilere Uyarılar

LGS’ye Az Bir Süre Kala Ailelere ve Öğrencilere Uyarılar

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav 2 Haziran 2024 Pazar günü iki oturum halinde uygulanacak. LGS’ye geçen yıl (2023) 8. sınıfta eğitim-öğretim gören 1 milyon 246 bin 429 aday başvurdu. Bu yıl isteyen öğrencilerin katılacağı sınavda tercihler doğrultusunda ve puan üstünlüğüne göre fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ile proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu teknik programlarına yerleştirme yapılacak.

Adaylar LGS İçin Son Hazırlıklarını Yapıyor

Heyecan dolu sayılı günlerin kaldığı LGS için adaylar son hazırlıklarını gerçekleştiriyor. Eğitim uzmanları, çocukların kalan süreyi nasıl kullanmaları ve ailelerin bu kritik dönemde onlara yaklaşım tarzı konusunda önerilerde bulunuyor. Adana Özel Marmara Kurs Merkezi, LGS’ye girecek adaylara ve ebeveynlere yönelik uyarıları ve tavsiyeleri derledi.

Başarı İçin Daha Duyarlı Hareket Edilmeli

Sınav stresinin arttığı bu zaman diliminde anne-babaların çocuklara davranış biçimleri oldukça önemlidir. Bundan dolayı uzmanlar öncelikle ebeveynleri uyarıyor: Öğrenciler bu süreçte ilgi ve desteğe daha fazla ihtiyaç duyarlar. Unutulmamalı ki LGS eğitim hayat boyuncu pek çok sınavdan sadece biridir. Lütfen sınavı çocuklar için ölüm kalım meselesine dönüştürmeyin. Onların sınav başarısı için daha duyarlı hareket edin! İşte sınav stresini yenmenin ve başarıya ulaşmanın bazı adımları…

Strese Neden Olan Kaynak Araştırılmalı: LGS, YKS veya İOKBS gibi sınavlar, yüksek beklentiler ve belirsizlik nedeniyle adaylarda yüksek stres oluşturabilir. Doğru yönetilemeyen aşırı stres ve kaygı psikolojik açıdan kişide olumsuz etkiler bırakabilir. Enerji seviyesini ve motivasyonu düşüren stresin kaynağı belirlenerek kontrol altına alınmalıdır.

Konuları Ezberlemek Yerine Anlayarak Öğrenme: Ezbere dayalı bir öğrenme aslında zor ve yorucu bir yöntemdir. Ezberleme yerine konuların detaylarını kavramak akılda kalıcılığı ve sınav performansına katkı sağlar.

Sorgulayarak Öğrenme Zihni Sakin Kılar: Sınav başarında zihnin sakin olmasına özen gösterilmelidir. Hazırlık aşamasında sorgulayarak öğrenmek daha sakin bir zihin için gereklidir.

Sınav Sonucu Bireyin Değerini Belirlemez: Sınav sonucu bir öğrencinin değerini belirlemez. Esas olan kişinin öğrenmeye ve gelişmeye açık olmasıdır. Azimle çalışıldığında her zaman başarı elde edilebilir.

Zihin Etkin Kullanılmalı: Zihnin etkin kullanılması sadece sınav başarı için değil, yaşamın her alanında hedefe ulaşmak için anahtar role sahiptir.

Adaylara Sınav Öncesi Öneriler

  • Sınava girecek adaylar zihinlerini dinlendirmeleri için birkaç gün öncesinde ders çalışmayı bırakmalıdır. Daha keyifli aktivitelerle zaman geçirilmelidir.
  • Öğrenciler başarılı olacaklarına dair kendilerine olan özgüvenleri tam olmalıdır. Sınavda maksimum başarıya ulaşmak için çaba sarf edilmelidir.
  • Aileler, çocuklarının -sınav başarısını dikkate almadan- her koşulda onların yanında olduklarını hissettirmeleri şarttır.

Benzer Haberler

LGS’ye Sayılı Günler Kala Dikkat Edilmesi Gerekenler

LGS’ye Sayılı Günler Kala Dikkat Edilmesi Gerekenler

Adayların heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için sayılı günler kaldı.

detayları gör

08 Mayıs 2024

2024 -KPSS Lisans Başvuruları Başladı

2024 -KPSS Lisans Başvuruları Başladı

Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS), “lisans” düzeyi başvuruları 3 Mayıs Cuma günü saat 15.30'dan itibaren alınmaya başladı.

detayları gör

04 Mayıs 2024

Sınavda Zaman Yönetimi İçin Öneriler

Sınavda Zaman Yönetimi İçin Öneriler

Sınav başarısı için zaman yönetimi büyük önem taşıyor. Adayların çoğu deneme sınavlarında zamanı iyi yönetememekten ve bu nedenle telaşa kapılmaktan yakınıyor.

detayları gör

03 Mayıs 2024