info@marmarakursmerkezi.com.tr
0 322 352 67 78
Kuruköprü Mah.Fatih Plaza 1.Kat
Milyonlarca aday Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanacağı 20 Temmuz gününü bekliyor. YKS sonuçları açıklandıktan sonra zorlu tercih dönemi başlayacak. Peki Türkiye’nin en iyi devlet üniversitelere hangileri? Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı çeşitli veriler ışığında Türkiye’nin önde gelen en iyi devlet üniversitelerini belirledi. “Üniversitelerde göre yapan öğretim üyeleri, makale sayısı, atıf, bilimsel doküman, doktora ve öğrencilerin puanları” gibi kriterler dikkate alınarak gerçekleştirilen araştırma; tercih sürecinde adaylar için yol gösterici olacak. İşte adayların hayallerini süsleyen Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri ve taban puanları…
Hacettepe Üniversitesi
337,38 taban puana sahip Hacettepe Üniversitesi 8 Temmuz 1967 tarihinde kuruldu. Üniversitenin kurucusu ve ilk rektörü Prof. Dr. İhsan Doğramacı’dır. Ülkenin önde gelen saygın üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi; 16 fakülte, 15 enstitü, 4 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 98 araştırma ve uygulama merkezi ile bilim, teknoloji ve sanat alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor.
İstanbul Üniversitesi
314,69 taban puanla öğrenci alan İstanbul Üniversitesi, 1453 yılında kurulmuş olup, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir. 2006'dan bu yana dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında yer alan İstanbul Üniversitesi; 17 fakülte, 14 enstitü, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 733 programıyla Türkiye’nin eğitimdeki lider kurumlarından biridir. Üniversite; örgün eğitimde 65 binin üzerinde, açık öğretim programlarında ise 580 binin üzerinde öğrenciye fırsat sağlıyor.
Ankara Üniversitesi
291,45 taban puana sahip Ankara Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyetinin ilk üniversitesidir. Geçmişi 1842 yılında kurulan Veteriner Fakültesi ve 1859 yılında kurulan Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne kadar uzanan Ankara Üniversitesi’nin temelleri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmıştır. 36 yerleşkeden oluşan Ankara Üniversitesi; 14 enstitü, 19 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 1 yabancı diller yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 43 araştırma ve uygulama merkeziyle gençlerin eğimine omuz veriyor.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
288,97 taban puanı olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 15 Kasım 1956 tarihinde "Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü" adıyla eğitime başladı. Üniversitenin öğretim dili İngilizce’dir. ODTÜ'de 5 fakültede 3'ü uluslararası ortak program olmak üzere 41 lisans programı veriliyor. Üniversitedeki 5 enstitüde 105 yüksek lisans ve 70 doktora programı gerçekleştiriliyor. İngilizce eğitimi veren Yabancı Diller Yüksek Okulu faaliyet gösteriyor. ODTÜ aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Kampüsü'ne bağlı 15 lisans ve 5 yüksek lisans programı ile öne çıkıyor.
Ege Üniversitesi
Taban puanı 274,37 olan Ege Üniversitesi, Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olarak 5 Kasım 1955 tarihinde eğitim-öğretim hayatına başladı. Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinin başında gelen Ege Üniversitesi’nde 2023 yılı itibariyle; 19 fakülte, 9 enstitü, 3 yüksekokul, 1 devlet Türk musikisi konservatuvarı, 10 meslek yüksekokulu, 6 rektörlüğe bağlı bölüm ve 40 uygulama ve araştırma merkezi bulunuyor.
Gazi Üniversitesi
Taban puanı 271,16 Gazi Üniversitesi, 1926 yılında öğretmen ihtiyacını karşılaşmak amacıyla ‘Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü’ adıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye’nin en köklü üniversitelerindendir. Kurumda; tıp, eğitim, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri, fen, mühendislik, mimarlık, teknoloji, iktisadi ve idari bilimler, iletişim, edebiyat, hukuk, güzel sanatlar, turizm, beden eğitimi ve spor, bankacılık ve sigortacılık gibi pek çok farklı alanda eğitim veriliyor. Eğitim ve araştırmada iddialı olan kurum; 20 fakülte, 7 enstitü, 3 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, 1 Türk müziği devlet konservatuarı, 53 uygulama ve araştırma merkezi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi
Taban puanı 263 olan Dokuz Eylül Üniversitesi, 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversite; 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 42 uygulama ve araştırma merkezi ile bilimsel araştırma ve yükseköğretim görevini sürdürüyor. Çağdaş eğitim anlayışıyla öne çıkan üniversite; öğrencilere modern olanaklar, laboratuvarlar ve kütüphaneler sağlanıyor. Öğrencilere geniş bir akademik deneyim ve sosyal yaşam imkanı sunan Eylül Üniversitesi, dinamik eğitim-öğretimiyle adayların öncelikli tercihleri arasında yer alıyor.
Marmara Üniversitesi
258,97 taban puanına sahip Marmara Üniversitesi, 1883 yılında kurulan Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversite bünyesinde; tıp, hukuk, işletme, fen-edebiyat, mühendislik gibi alanlarda fakülteler ve yüksekokulları barındırıyor. Marmara Üniversitesi, uluslararası düzeyde tanınmış akademik kadrosu, modern kampüsü ve donanımlı laboratuvarlarıyla öğrencilere kaliteli bir eğitim sunuyor. Marmara Üniversitesi çatısı altında 16 fakülte, 11 enstitü, 3 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokul yer alıyor. Akademik birimlerinde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça olmak üzere beş dilde başarılı bir şekilde eğitimler verilmektedir.
Atatürk Üniversitesi
255,11 taban puana sahip Atatürk Üniversitesi 7 Haziran 1957 tarihinde kuruldu. Kurum, YÖK’ün 13 Aralık 2021 tarihli kararıyla araştırma üniversitesi ilan edildi. Atatürk Üniversitesi, kuruluşundan itibaren Türk bilimine yaptığı nitelikli ve özgün katkıları öne çıkıyor. Araştırma-geliştirme çalışmaları ve kültürel etkinliklere de önem veren bir bilim yuvası olan Atatürk Üniversitesi, vizyonunu yansıtan “Hayatın Hizmetinde, hep ileriye” sloganıyla ilerliyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Taban puanı 252,2 olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Türkiye'nin önde gelen teknik üniversitelerinden biridir. 1911 yılında kurulun YTÜ, mühendislik, mimarlık, fen bilimleri ve sosyal bilimler gibi birçok alanda geniş bir akademik kadroya sahiptir. İleri teknolojiye odaklanan üniversite, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verir. Ulusal ve uluslararası alanlarda önemli başarılarla imza atan YTÜ; burs fırsatlarıyla öğrencileri, yayın teşvik politikalarıyla da akademisyenleri destek veriyor.
Fırat Üniversitesi
Taban puanı 244,6 olan Fırat Üniversitesi, köklü bir geçmişe sahiptir. Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan önemli üniversitelerden biri olan Fırat Üniversitesi 1967 yılında Elazığ Yüksek Teknik Okulu olarak temelleri atıldı. Fırat Üniversitesi bünyesinde; 16 fakülte, 2 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, 9 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 24 araştırma merkezi bulunuyor. Mühendislik, tıp, fen-edebiyat, hukuk, eğitim, tarım gibi çeşitli disiplinlerde programları ile dikkat çekiyor.
Erciyes Üniversitesi
Taban puanı 244,3 olan Erciyes Üniversitesi, 1978 yılında Kayseri Üniversitesi adı altında kuruldu. 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kapılarını açılan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ile 1977 yılında faaliyete başlayan Kayseri İşletme Fakültesi, Erciyes Üniversitesi'nin çekirdeğini oluşturdu. Geniş bir akademik kadroya sahip kurumda; mühendislik, tıp, fen-edebiyat, işletme gibi birçok alanda eğitim programları öğrencilerle buluşuyor. Nitelikli öğretim kadrosu ve modern kampüsü ile dikkat çeken Erciyes Üniversitesi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem veriyor.
Selçuk Üniversitesi
242,26 taban puanı olan Selçuk Üniversitesi, Konya şehrinde yer alan önemli üniversitelerden biridir. 1975 yılında kurulan üniversitede; 23 fakülte, 7 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 22 meslek yüksekokulu, 54 araştırma ve uygulama merkezinde nitelikli bireylerin yetişmesi için eğitim veriliyor. Mühendislik, tıp, fen-edebiyat, eğitim, işletme, veterinerlik gibi birçok alanda eğitim programları ile faaliyet gösteriyor. Selçuk Üniversitesi, nitelikli öğretim kadrosu, modern laboratuvarları ve kütüphaneleriyle öğrencilere geniş imkânlar sağlıyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Taban puanı 235,22 olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), 20 Mayıs 1955 tarih ve 6594 sayılı kanunla İstanbul ve Ankara illeri dışında kurulan ilk üniversitedir. Bugün KTÜ’de 12 fakülte, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu kapsamında; 78 lisans ve 34 ön lisans programı; 6 enstitüde, 80 yüksek lisans ve 57 doktora programı sürdürülmektedir. Mühendislik, tıp, fen-edebiyat, işletme, denizcilik gibi birçok alandaki eğitimleriyle tercih ediliyor.
Boğaziçi Üniversitesi
Taban puanı 234,69 Boğaziçi Üniversitesi’nin temelleri 1863 yılında Dr. Cyrus Hamlin ve Mr. Christopher Rheinlander Robert’ın öncülüğünde Robert Kolej’in İstanbul’da kurulmasıyla atılmıştır. Boğaziçi Üniversitesi, Robert Kolej'in 118 dönümlük Güney Kampüsü üzerinde 1971'de eğitim-öğretime başladı. Türkiye'nin saygın üniversiteleri arasında gelen Boğaziçi Üniversitesi; 7 fakülte, 1 yüksekokul, 7 enstitü içinde 33 lisans, 67 yüksek lisans ve 33 doktora programı, 165 araştırma laboratuvarı, 30 uygulama ve araştırma merkezine sahiptir. Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde önemli araştırma projelerine ev sahipliği yapar ve akademik yayınlarla bilimsel katkıda bulunur.
Çukurova Üniversitesi
Taban puanı 229,15 olan Çukurova Üniversitesi, 1973 yılında kuruldu. Eğitim öğretimde 50. yılını dolduran Çukurova Üniversitesi;19 fakülte, 2 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı ile 4 enstitüde yüksek nitelikli araştırma-geliştirme çalışmalarına devam ediyor. 38 araştırma ve uygulama merkezinde ise ülkenin ihtiyaç duyduğu çeşitli araştırma ve bilimsel faaliyetler gerçekleştiriliyor. Kurum; mühendislik, tıp, fen-edebiyat, işletme, tarım, veterinerlik gibi birçok fakülte ve yüksekokulu bünyesinde barındırıyor. Çukurova Üniversitesi, modern kampüsü, nitelikli öğretim kadrosu ve çağdaş altyapısıyla öğrencilere kaliteli bir eğitim sunuyor. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem veren üniversite, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış projelere imza atıyor.
Adana'da LGS Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
2024 LGS için önümüzde yaklaşık 1 yıllık süre var. Çocuğu 7. sınıftan 8. sınıfa geçecek ve bu yıl sınava hazırlanacak olan velilerin dikkatine!
14 Temmuz 2023
Neden Marmara Kurs Merkezi’ni Seçmeliyim ?
Adana LGS ve YKS (TYT-AYT) hazırlık kursu Marmara Kurs Merkezi, tecrübeli kadrosu ve başarılı yayınları ile öğrencileri sınavlara en donanımlı şekilde hazırlıyor.
06 Temmuz 2023
Adana’da YKS (TYT-AYT) Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Adana’da iyi bir YKS (TYT-AYT) kursu arayan veli ve öğrenciler hangi kriterleri gözetmeli? Kurumlara hangi soruları yöneltmeli? En iyi tercihi yapmanın püf noktaları neler?
02 Temmuz 2023
Copyright © 2024 Marmara Kurs Merkezi Tüm Hakları Saklıdır.
sahne
medya